Bahriye Üçok Blv. No:63/B Karşıyaka - İZMİR

Veteriner Polikliniği'nden fazlası, ailenizin parçası...

Muayene

Aşı

Cerrahi

Onkoloji

Dahiliye

Göz Hastalıkları

Yurtdışı İşlemleri

Kardiyoloji

Ağız ve Diş Sağlığı

Laboratuvar

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Tıbbi Görüntüleme

 Tıbbi Görüntüleme

 

Tıbbi Görüntüleme, en basit hali ile vücudun iç yapısının çeşitli yöntemler ile görülebilir hale getirilmesidir.

 - Ultrason

 

Ultrasonografi kulağın işitemeyeceği kadar yüksek frekanslı ses dalgaları yardımı ile görüntülerin elde edildiği bir yöntemdir.

 

Vücut içerisine gönderilen bu ses dalgalarının bir kısmı organ veya dokular arasındaki ara yüzeylerden geri yansır, geriye yansıyan bu ses dalgalarından ultrasonografi görüntü oluşturulur.
Bu işlem anlık ve çok hızlı oluştuğu için hareketli görüntüler elde edilir. Böylelikle iç organların durum ve hareketlerinin de mümkün olur.

 - Renkli Doppler

 

Normal ultrasonografiye ek olarak damarların farklı renkte görüntülenmesi sağlanır. Ultrasonografinin dokuların iç yapısını görüntülemesi yanı sıra kan akımını gösterebildiği ikinci bir özelliği vardır. Doppler ultrasonografi dediğimiz bu özellik sayesinde kan akımının yönü, hızı ve debisi belirlenebilir. Damar darlığı, tıkanıklığı, pıhtı gelişimi gibi damar hastalıkları doppler ultrasonografi ile kolayca saptanabilir.

 

Doppler ultrasonografi yardımı ile tümöral kitlelerin damarsal özellikleri değerlendirilebilir. Memede fark edilen kitlenin radyolojik tetkiki sırasında damarsal özelliklerini bilmek kitlenin iyi huylu/kötü huylu ayırımında çok önemlidir.

 kitlenin kötü huylu yani meme kanseri olması durumunda damarlanmalar da artmıştır. Doppler ultrasonografi tek başına tanı koydurucu değildir, çünkü kanser dışı nedenlerle de bölgesel damarlanma artabilir. Bu gibi durumlarda sadece yol gösteci olarak değerledirme yapmak gerekir.

 

Her iki teknikte ses dalgaları kullanıldığı için herhangi bir zararlı yan etki yoktur.

 - Tomografi / MR

 

Bilgisayarlı Tomografi x ışınları ile çalışırken, MR ise manyetik alan prensibine göre çalışır. Vücuttaki hidrojen iyonları üzerinden görüntü aktarımı sağlamaktadır. Her ikisi de istenen farklı kalınlıklarla kesitler alarak görüntü oluşturma prensibine dayanır. Yani vücutta istenen bölgeyi doku, organ, boşluk vs istenilen kalınlıklara bölerek görüntüler. Röntgen tek boyutlu iken BT ve MR’da 2-3 boyutlu olarak kesitler alınır. Bu da bize incelenen doku hakkında daha detaylı bilgi sağlar.

 

MR özellikle gerek beyin gerekse omurilik lezyonlarının belirlenmesinde yani sinir dokusunun incelenmesinde kullanılıyor. Ayrıca diz ekleminde çapraz bağ kopuklarının teşhisinde, omuz ve dirsek bölgesinde yumuşak dokuları görüntülemek için bu yönteme başvuruluyor. Eğer kemik ve kıkırdak söz konusuysa bu noktada da BT devreye giriyor.

 - CR Röntgen

 

Bilgisayarlı röntgen sisteminde içerisinde fosfor olan plaka kasetler kullanılır ve bu kasetler dijital tarayıcı aracılığı ile bilgisayara aktarılır.

 

 

Bu teknoloji daha düşük dozda iyonize radyasyon kullanarak daha kaliteli görüntü almayı sağlar.
CR ile normal radyografide gözden kaçabilecek ayrıntılı görüntüler elde edilir. Kliniğimizde CR, ortopedik hastalıkların direkt teşhisinin yanı sıra, birçok hastalığın tanısında ve seyrinde kullanılır.

 

Vet&more veteriner kliniğinde hem tam vücut hemde diş hekimliği radyografisi mevcuttur. Türkiye' de ilk ve tek olan HDR 600 RVG cihazi ile dijital diş röntgeni çekme olanağımız siz hayvan severlerin hizmetindedir. Lütfen ağız ve diş bakımı için randevu alınız

 - Endoskopi

 

8-12mm kalınlığında kıvrılabilir kameralı bir ışık kaynağıyla içi boşluklu organların incelenmesi gerekilen durumlarda biyopsi alınmasını sağlayan işlemdir.

 

Başlıca kullanım alanları olarak yabancı cisim uzaklaştırma (para, iğne,kemik parçaları, taş, metal, plastik v.b. yabancı cisimlerin yutak, nefes borusu, mide ve barsaklardan ameliyatsız olarak uzaklaştırılmasına yardımcı olur), yutak, yemek borusu, mide ve barsaklardaki tümöral oluşumların, ülserlerin, yine midede gastrit gibi röntgen yada ultrason muayenelerinde zor teşhisi yapılan hastalıkların teşhisinde hem görsel inceleme olanağı sağlar hemde hastalıklı dokudan biyopsi alma olanağı sağlayan bir sistemdir.

Endoskopik uygulama kedi ve köpeklerde anestezi altında uygulandığı için petlerimizde herhangi bir ağrı,korku yada rahatsızlık yaratmamaktadır.

+90 232 366 66 35

+90 553 838 66 73

info@ortivet.com

Çalısma Saatlerimiz:

.

Pzt-CMT 09:00-20:00

paz 10:00-19:00

Veteriner Polikliniği'nden fazlası, ailenizin parçası...

Çalısma Saatlerimiz:

.

Pzt-CmT 09:00-20:00

paz 10:00-19:00